top of page
AVENTINERHØYDEN, CIRCUS MAXIMUS, SANNHETENS MUNN

Denne turen tar deg med til noen utypiske turiststeder, med begynnelse fra en av de syv hellige høydene som omgir Roma, Aventinerhøyden, hvor vi vil pipe gjennom nøkkelhullet på Instituttet for Riddere av Malta for å oppdage..... noe magisk!! Deretter vil vi ta turen gjennom Circus Maximus, det gamle Romas største sirkus for kappløp, som kunne romme opp i mot 350.000 tilskuere!

 

Neste stopp vil være kirken Santa Maria in Cosmedin (fra det 8.århundre), lokalisert i et område som i det gamle Roma ble kalt Forum Boarium, et marked for salg av kuer, hvor to gamle templer fremdeles står: Herkules Victor's tempel (2.århundre f.Kr.) og Portunus tempel (1.århundre f.Kr.). Denne kirken er kjent for Sannhetens Munn, berømt etter den amerikanske filmen "Roman Holidyas". I middelalderen trodde man at hvis man fortalte en løgn med sin hånd plassert i munnen på skulpturen, ville hånden bites av. Kirken ble bygd på ruinene av Herkules' Store Alter (2.århundre f.Kr.), og fundamentet er fortsatt delvis synlig.

 

Omvisningen fortsetter med San Nicola in Carcere (San Nicola i fengsel) -kirken, bygd på ruinene av tre templer fra den republikanske tidsalderen: noen av deres ruiner er fortsatt synlige i kirkens fundament. Vi fullfører omvisningen på toppen av Kapitolhøyden - den viktigste av de syv hellige høydene som omgir Roma, hvor vi vil ha en fantastisk utsikt over Forum Romanum-området!

bottom of page