top of page

LISTE OVER MUSEER / ARKEOLOGISKE STEDER I ROMA OG OMRÅDENE RUNDT:
(Husk: den første søndagen i hver måned!)
www.beniculturali.it/mibac
Siden er bare på italiensk, men lista er enkel å finne: scroll nedover, rett etter videoene, velg "Elenco Luoghi", og deretter "Lazio".
 
 
VATIKANMUSEENE OG PETERSKIRKEN:
Først av alt, vennligst husk at inngang til Vatikanmuseet er gratis den siste søndageen i hver måned! For å kunne besøke Vatikanmuseet med meg, er det alltid best å bestille billetter på forhånd, avgjøre en bestemt dato og et bestemt tidspunkt. På den måten er det mulig å unngå enhver form for kø.
Her er linken for å bestille billetter:
 
www.biglietteriamusei.vatican.va
 
Følg instruksjonene:
   -   klikk på "Enter"
   -   klikk på "Admission tickets"
   -   klikk på "Vatican Museums and Sistine Chapel"
   -   velg måned og antall deltakere (IKKE tell med meg!), og klikk på "next"
   -   velg dato, tidspunkt, antall billetter til fullpris, antall billetter til redusert pris, og fortsett videre til betalingen
   -   på den aktuelle dagen for omvisningen: husk kleskoden for Det Sixtinske Kapell og for Peterskirken (legger og        skuldre tildekt), og at eierne av billettene til redusert pris må ha ID meg seg!
 
Inngangen til Peterskirken på en omvisning med meg, er gratis for en gruppe opptil 6 personer, men man må gjennom sikkerhetskontrollen. Når man kommer fra museene, er inngangen raskere, fordi sikkerhetskontrollen da allerede er gjort ved museeumsinngangen. Men ved start fra Peterskirken er det ofte lang kø. Grupper f.o.m. 6 personer og opp på omvisning med meg må betale 1,50 euro per person, og bruken av hodetelefoner er påkrevd. Betalingen kan gjøres på stedet, i det man går inn.
 
 
COLOSSEUM/FORUM ROMANUM/PALATINERHØYDEN
Først av alt, vennligst husk at inngang til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøyden er gratis hver første søndag i måneden !!! For å kunne besøke Colosseum, de arkeologiske områdene Forum Romanum og Palatinerhøyden sammen med meg, er det alltid best å kjøpe billettene på forhånd på nettet gjennom den offisielle nettsiden:
www.coopculture.it
Følg instruksjonene:
   -   først av alt, les nøye all informasjon om billetter til redusert pris, - noen fra ditt reisefølge kan kanskje ha fri          inngang !!!
   -   klikk på "buy now" under kolonnen "tickets online"
   -   les nøye all informasjon og fortsett til betalingen. Ta i betraktning at også de som har krav på fri inngang må        betale 2 euro i reservasjonsavgift
 
Jeg minner dere vennligst om at disse billettene gjør det bare mulig for oss å unngå køen på innsiden av Colosseum, den for billettkjøp, og ikke den for sikkerhetskontrollen som, avhengig av sesongen, kan være enten kortere eller lengre. Jeg vil ta meg av å organisere omvisningen på den beste måten med den hensikt å bruke minst mulig tid på å vente i kø.
 
 
GALLERIA BORGHESE
Billetter for Galleria Borghese må kjøpes på forhånd på nett ettersom det ikke er mulig å kjøpe dem direkte på stedet.
Her er en engelsk link for å bestille billetter:
www.galleriaborghese.it/prenota-en.htm
Klikk på "Reservations Galleria Borghese", og en kalender med tilgjengelige datoer vil åpnes.
bottom of page