top of page
CASTEL SANT'ANGELO

En veldig interessant konstruksjon opprinnelig bygd som et mausoleum for keiser Hadrian. Slottet har endret funksjon mange ganger gjennom historien. Det har vært et fort, et varehus for hvete og olje, et slott, et fengsel for Vatikanet, et henrettelsessted, for så til slutt i dag å være et av de mest interessante monumentene i Roma.

 

Konstruksjonen begynte i 125 e.Kr. under keiser Hadrian, men i middelalderen ble det brukt som et fort for å beskytte Roma, ettersom det ligger ved siden av elva Tiber.I det 14.århundre bestemte Pave Nicolas III. at bygget skulle omgjøres til et slott, og det ble tilknyttet paveleilighetene via en lang, smal og forsterket korridor ("Passetto di Borgo") brukt av paver i farlige tider for å komme seg til slottets beskyttelsesrom.

 

Ved vårt besøk vil vi ankomme monumentet via det som er igjen av Hadrians mausoleum. Dernest vil vi komme til slottet gjennom via noen spiraltrapper. Vi vil passere fengslene, og så komme til renessanseleilighetene til Pave Paul III (1534-1549).

 

I toppen av slottet, etter å ha gått igjennom biblioteket, vil vi tilslutt ankomme Engleterrassen, med en enestående utsikt over byen Roma.

bottom of page