top of page
DE PATRIARKALSKE BASILIKAENE
(Laterankirken, Peterskirken, St.Paul utenfor murene og St. Maria Maggiore)

Med denne tur kan vi følge jubilårstradisjonen og besøke de fire patriarkalske basilikaene i Roma: Laterankirken, Peterskirken, St. Paul utenfor murene og Santa Maria Maggiore, - noen av de første kristne kirkene som noen gang ble bygd i Roma.

 

Laterankirken er faktisk Romas katedral, og den eldste av de fire: dens fasade ble renovert i 1735, og på innsiden kan vi finne et kloster fra det 13. århundre; og ved siden av kirken ligger dåpskapellet og "De hellige trappene".

 

Peterskirken er den som er lokalisert på innsiden av Vatikanet; den er bygd på graven til helgenen Peter, og den rommer også Michelangelos "La Pietà", Berninis baldakin i bronse og gravene til flere velsignede og helgenerklærte paver.

 

St. Paul utenfor murene er berømt for ikonene av 266 paver fra kirkehistorien, som man kan se inne i selve kirken. Kirken i seg selv er bygd på graven til St.Paul, ikke så langt i fra der den kristne tradisjonen sier han ble drept.

 

Santa Maria Maggiore har en flott cosmatisk stil på gulvene fra det 12.århundre, og formidable mosaikker langs kirkeskipet som viser motiver fra Det gamle testamentet.

 

De fire basilikaene er lokalisert i ulike/forskjellige områder av Roma, så for å besøke dem alle, vil vi trenge transport (privatsjåfør, drosje, undergrunn, t-bane eller buss). Inngang er gratis, men det kan være køer, særlig ved Peterskirken. Av den grunn kan derfor lengden på omvisningen variere.

bottom of page