top of page
DEN GAMLE APPIA VEIEN

Den best bevarte av de gamle romerske veiene var innviet av Appio Claudio, i 312 f.Kr. Opprinnelig ledet den fra Roma til Capua (190 km), deretter ble den forlenget ned til Brindisi, i hælen på den italienske støvelen. Helt siden begynnelsen av, bestemte rike familier seg for å ha sine monumentale graver plassert der, så i dag er Via Appia Antica en miks av monumentale graver, sarkofager, familie hvelv, og ruiner av rike romerske husstander, i tillegg til keiseres sirkuser og palasser.

 

Vi vil være omgitt av grønne enger, middelhavs pinjetrær (velegnet for skygge!) og naturreservater, - alt dette er altså en del av Den nasjonale Parco Nazionale dell'Appia Antica parken, - et stort beskyttet areal på 3400 hektar. Langs vår vandring vil vi passere ruinene av Circus of Maxentius, graven til Cecilia Metella og Den Quintilii Villaen.

 

Denne turen er vanligvis kortere enn den gjennomsnittelige 3 timers turen, men den kan kombineres, for eksempel med en omvisning i katakombene (S.Senbastian eller S.Domitilla).

bottom of page