top of page
E.U.R.

Dette området oppsto i 30-årene, når den fascistiske diktatoren Mussolini bestemte at det skulle bygges et helt nytt nabolag for The World Fair som skulle ha funnet sted i Roma i 1942. Hans plan var følgende: E.U.R. - Universal Exhibition of Rome, et enormt åpent område med museer, kunstverk, grønne parker, en kunstig innsjø, teatre og utendørskinoer, en kirke og en fornøyelsespark. Det skulle være forherligelse av "Det tredje Roma", etter "Cæsars Roma" og "Pavenes Roma", - det nye, fascistiske Roma. Men i 1940 involverte Italia seg i Den andre Verdenskrigen, og byggingen ble stoppet kun med ett bygg ferdigstilt; the Offices Palace, men med resten av bygget fortsatt under konstruksjon.

 

Resten av E.U.R. ble bygget til OL i 60-årene. Men E.U.R. betraktes fortsatt som Romas futuristiske nabolag, ikke minst ettersom det mot slutten av 2016 nå er planer om at den berømte arkitekten Massimiliano Fuksas vil åpne sitt Nye Kongress Senter (også kjent som "Skyen"/ "The Cloud") som vant RIBAs "Best Building Site" prize i London i 2012. På omvisningen vår vil vi konsentrere oss om de tre viktigste stedene til E.U.R. : the Offices Palace, the Palace of the Italian Civilization og the Congress Palace. Vi vil også passere andre lineære og geometriske Art Deco-byggninger, dekorert med mosaikker, basrelieffer og statuer av de viktigste italienske kunstnerne fra den perioden, mens vi også diskuterer veksten og fallet av the Italian "Duce".

 

Denne omvisningen er en unik sjanse til å oppleve noe annerledes enn antikk- eller middelalderhistorie, og den er sterkt anbefalt for moderne arkitektur-entusiaster!

bottom of page