top of page
KAPITOLMUSEENE, KAPITOLHYØDEN, ARA CŒLI, FORUM ROMANUM

Det første museet noen gang åpnet i den vestlige verden, "Kapitolmuseene", ligger på Kapitolhøyden. Museumet var innviet i år 1471, når Pave Sixtus IV donerte noen kunstverk til byen, og plasserte dem på Kapitolhøyden. Deretter voksne samlingen seg større og større etter flere donasjoner fra andre paver, med konstruksjon av nye bygninger (Palazzo Nuovo, 17.århundre) og den offisielle åpningen for publikum i 1734.

 

Vi starter vår omvisning i det storslåtte Piazza del Campidoglio, dekorert med en nydelig tegning lagd av Michelangelo, som også modifiserte og redesignet Palazzo Senatorio (i dag Romas rådhus) og Palazzo dei Conservatori, hvor deler av samlingen holdes. Vi vil se et stort nummer romerske, greske og egyptiske statuer fra antikken, inskripsjoner, kunstsamlinger fra middelalderen og fra renessansen, juveler og mynter, elegante dekorerte rom med gobeliner, fresker og stukkatur, inklusive fundamentet til det mektige tempelet til Jupiter Capitolinus. Det er utrolig utsikt over Forum Romanum-området fra disse fire lokalitetene.

 

Omvisningen kan inkludere et besøk til Ara Cœli-kirken (13.århundre) eller til kirken Santa Maria in Cosmedin (8.århundre), hvor den kjente Sannhetens Munn, er plassert.

bottom of page