top of page
VILLA BORGHESE OG GALLERIA BORGHESE

Den tredje største parken, "Villa Borghese", er for romerne det grønne hjertet i det historiske bysentrumet av Roma. Det er anbefalt for avslapning, for å nyte en deilig is, jogge, eller rett og slett for en fin spasertur langt borte fra storbylivets mas og kjas. Men parken har mye mer å tilby: "Galleria Borghese" , et vakkert palass hvor man kan finne en unik samling av malerier og skulpturer påbegynt av kardinalen Scipione Borghese i det 17.århundre.

 

Omvisningen inkluderer en spasertur i parken, forbi kunstige innsjøer, vannklokker og replikaer av antikke greske templer, for deretter å ta en komplett omvisning i museets galleri. En spasertur i Villa Borghese er som en reise i mytologi og i kunsthistorien: vi vil få se barokke skulpturer og antikke mosaikker, verdensberømte malerier av noen av de mest velkjente kunstnerne fra 1500- og 1600-tallet, som f.eks. Raphael, Caravaggio, Titian, Rubens og Bernini, og gipsdekorerte tak med "trompe l'oeil"-fresker og neo-klassiske mesterverk av Antonio Canova.

 

Å besøke Galleria Borghese betyr å utforske 2000 år med kunsthistorie i et fantastisk palass fra det 17.århundre.

 

OBS!!: inngangsbilettene må bestilles fra internett på forhånd, gjennom Galleria Borgheses nettsiden.

Under "nyttige linker" finner dere alle de nyttige informasjoner for å bestille bilettene. Ellers kan dere få kontakt med meg!

bottom of page